Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az igazi rendszerváltás nélkül
  2008-01-18 20:17:58, péntek
 
  KARPATIA: Az igazi rendszerváltás nélkülözhetetlen lépései Új Magyarország silány generációja? Vissza kell szerezni a magyar oktatást!
2008-01-18. 13:12:07

Hihetetlen, de mindinkább úgy tűnik, valóban a címben szerepel a cél! Miközben iskola-bezárások hulláma söpört végig az országon, és a liberalizált tankönyvkiadók egyre inkább alulmúlják önmagukat (termékeinek zöme úgy tartalmilag, mint formailag egy szemétre való selejt), tovább degradálták az érettségit, a felvételit.

Aztán a tanárok tömegeinek elbocsátása következett, majd a kötelező óraszám-emelésük: ingyen. Mindemellett jogok, jogok és jogok... természetesen csak a diákokra vonatkozóan. A pedagógusnak marad a jogfosztott kötelezettség. A tanárokat és diákokat illető jogok egyensúlytalansága, a magyar oktatás elé nehézségeket gördítő intézkedések így járulnak hozzá az egyre silányabb "új generáció" létrejöttéhez... Pedig lehetne máshogy is!

A liberális éberálmodók az elmúlt évtizedben minden határozottabb nevelési, fegyelmezési eljárás esetén azonnal a "poroszoktatás farkasát" kiáltották, és méltatlan demokráciánk szégyentáblájára vésték a vélt vagy valós tanári "túlkapásokat". Majd átalakítottak... Így fordulhat elő, hogy mára egyetlen diák bármikor tönkretehet egy tanórát, vagy épp egy tanári karriert. Az iskolákban a diák az úr! A tanár semmit sem tehet! A legcsekélyebb fizikai fegyelmezés tilos, óráról kiküldeni a renitens diákot tilos, rossz érdemjegyet adni a viselkedéséért tilos. Az egyetlen "fegyelmezési" eszköz az ellenőrzőbe való beírás, amit a diák bármikor megtagadhat (!), mivel nem köteles együttműködni a pedagógussal. Ellenben, ha a tanár a gyermek holmijához nyúl, eljárás indulhat ellene.

A pedagógusok gyakorlatilag a diákok jóindulatára vannak utalva, ha el akarják végezni oktatási feladatukat. A problémás gyermekek szülei általában többszöri felszólítás esetén sem mennek el a fogadóórákra. Hogyan lehet így oktatni? Sehogy. A jelenlegi jogszabályok azt sem teszik lehetővé, hogy legalább a társait veszélyeztető diákot el lehessen távolítani. Ráadásul a tankötelezettséget 16-ról 18 évre emelték, amely pontosan az iménti problémát mélyíti el, s az egyre gyakoribb szexuális molesztálásokat szaporítja.

Az iskola nem tanácsolhat el semmilyen esetben sem tanulót, csak ha egy másik intézmény azt önként (!) átveszi... de ki fog jelentkezni deviáns gyermekekért, pszichikai sérültekért vagy fiatalkorú bűnözőkért? Mert sajnos egyre több van belőlük. Egy intézményen belül a szegregált oktatás tilos, viszont az indokolatlan integráció és összevonások lehetetlenné teszik a minőségi nevelést, és nem utolsósorban az egyre fogyatkozó többséget, a normális diákokat sújtja leginkább. Ez lenne a híres esélyegyenlőség, a pozitív diszkrimináció, amely mindig a többséget érinti hátrányosan!

Hogy a pedagógustársadalom pedig ne legyen egységesen ellenálló a kormánnyal szemben, elrendelték, hogy minden oktatási intézményben álljon fel a dolgozókból egy bizottság, mely által tanárok (kollégák) ellenőriznek tanárokat, tanárok döntenek tanárok bérpótlékairól! Majd veszekedhetnek, jelentgethetik egymást: teljes a káosz, a bizalmatlanság. Mindenki függ mindenkitől. Vagy: lehet pályát váltani! Ismerős a húzás: oszd meg és uralkodj!

A Karpatia megoldási javaslata

- Az oktatási intézmények, oktatók tekintélyének haladéktalan visszaállítása (a diák legyen eltanácsolható, kirúgható, buktatható stb.)
- Azonnal visszaállítani a szegregált oktatást, a tanulni vágyókat elkülöníteni a beilleszkedni nem akaróktól (mind a fegyelem, mind a minőségi fejleszthetőség érdekében)
- Egységes, egyszintű érettségi visszaállítása; a felvételi eljárás kidolgozása az adott intézmény feladata legyen (ne csak a hozott pontok döntsenek)
- Egységes nemzeti alaptanterv, egységes nemzeti tankönyvkiadó (ellenőrzött tartalom és minőség)
- Tanári fegyelmezési lehetőségek szélesítése (érdemjeggyel, fegyelmivel, a tanuló felfüggesztésének lehetőségével, mely a szülőt is együttműködésre készteti)
- Tankötelezettséget 16 évre visszaállítani
- Állandó gyermek-pszichológus minden általános iskolába (mentális szűrés)

Mirkóczki Ádám

A KARPATIA TOVÁBBI MEGOLDÁSAIT ÉS A TELJES CIKKET OLVASSA EL E HAVI SZÁMUNKBAN! NE FELEDJE, A LAP MEGVÁSÁRLÁSÁVAL A MAGYAR NEMZETI SAJTÓ FENNMARADÁSÁT TÁMOGATJA!
KARPATIA, A GONDOLKODÓ MAGYAROK LAPJA: 1399 Budapest, Pf. 701/531, Tel: 06204188165 (minden nap 17:30 és 19:30 között)



[Forrás: http://karpatiamuhely.hu/]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nélkülözhetetlen, szégyentáblájára, fejleszthetőség, esélyegyenlőség, megvásárlásával, együttműködésre, molesztálásokat, diszkrimináció, veszekedhetnek, bizalmatlanság, jelentgethetik, tankönyvkiadók, viselkedéséért, bérpótlékairól, visszaállítása, visszaállítani, rendszerváltás, eltanácsolható, karpatiamuhely, tankönyvkiadó, természetesen, kötelezettség, poroszoktatás, tekintélyének, határozottabb, létrejöttéhez, lehetőségével, beilleszkedni, átalakítottak, fennmaradását, gyakorlatilag, veszélyeztető, legcsekélyebb, együttműködni, mindemellett, ellenőriznek, igazi rendszerváltás, magyar oktatást, címben szerepel, liberalizált tankönyvkiadók, szemétre való, tanárok tömegeinek, kötelező óraszám-emelésük, diákokra vonatkozóan, pedagógusnak marad, jogfosztott kötelezettség, magyar oktatás, egyre silányabb, liberális éberálmodók, elmúlt évtizedben, vélt vagy, tanári karriert, Mirkóczki Ádám, KARPATIA TOVÁBBI MEGOLDÁSAIT ÉS TELJES CIKKET OLVASSA EL HAVI SZÁMUNKBAN, MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR NEMZETI SAJTÓ FENNMARADÁSÁT TÁMOGATJA, GONDOLKODÓ MAGYAROK LAPJA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Erdőn  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Makszim Gorkij gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kaffka_Margit  Adakozás  Őrizkednünk kell...  Éretlen vers  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Makszim Gorkij gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyon különös  Egy lelki imádság  Éretlen vers  Idő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Elköszönt  Alvó cicák  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Németh László tollából  Akarat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Bounty krémes  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alvó cicák  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szívem  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Lóhere  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Próbálj meg ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
igazi rendszerváltás, magyar oktatást, címben szerepel, liberalizált tankönyvkiadók, szemétre való, tanárok tömegeinek, kötelező óraszám-emelésük, diákokra vonatkozóan, pedagógusnak marad, jogfosztott kötelezettség, magyar oktatás, egyre silányabb, liberális éberálmodók, elmúlt évtizedben, vélt vagy, tanári karriert, tanár semmit, legcsekélyebb fizikai, renitens diákot, viselkedéséért tilos, ellenőrzőbe való, diák bármikor, gyermek holmijához, pedagógusok gyakorlatilag, diákok jóindulatára, problémás gyermekek, jelenlegi jogszabályok, társait veszélyeztető, iménti problémát, egyre gyakoribb, másik intézmény, intézményen belül, szegregált oktatás, indokolatlan integráció, minőségi nevelést, egyre fogyatkozó, normális diákokat, híres esélyegyenlőség, pozitív diszkrimináció, többséget érinti, kormánnyal szemben, oktatási intézmények, diák legyen, szegregált oktatást, tanulni vágyókat, minőségi fejleszthetőség, felvételi eljárás, adott intézmény, hozott pontok, tanuló felfüggesztésének, nélkülözhetetlen, szégyentáblájára, fejleszthetőség, esélyegyenlőség, megvásárlásával, együttműködésre, molesztálásokat, diszkrimináció, veszekedhetnek, bizalmatlanság, jelentgethetik, tankönyvkiadók, viselkedéséért, bérpótlékairól, visszaállítása, visszaállítani, rendszerváltás, eltanácsolható, karpatiamuhely, tankönyvkiadó, természetesen, kötelezettség, poroszoktatás, tekintélyének, határozottabb, létrejöttéhez, lehetőségével, beilleszkedni, átalakítottak, fennmaradását, gyakorlatilag, veszélyeztető, legcsekélyebb, együttműködni, mindemellett, ellenőriznek, gyermekekért, elkülöníteni, jóindulatára, pedagógusnak, jogszabályok, fogadóórákra, demokráciánk, nehézségeket, intézkedések, lehetetlenné, haladéktalan, utolsósorban, fegyelmezési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.